17 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Πατέρα

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας των Βρεφών  χαιρετίζει την υιοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας του Πατέρα. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναγνωρίσουν την σημασία της. Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη για διαρθρωμένη οργάνωση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων που θα μειώσουν τον ψυχικό φόρτο στην οικογένεια, εστιάζοντας στην υγεία του πατέρα, της μητέρας και του βρέφους.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνδρες θεωρούνται  σταθεροί στυλοβάτες κατά την περιγεννητική  και την πρώιμη περίοδο της γονεϊκότητας, έρευνες καταδεικνύουν ότι περίπου το 10% των νέων πατέρων βιώνει επιλόχεια κατάθλιψη. Το ποσοστό αυξάνεται στο 50% όταν  η μητέρα πάσχει από  κατάθλιψη. Η κοινωνική προσδοκία περί ανδρικής αντοχής και ανθεκτικότητας συχνά εμποδίζει τους πατέρες να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που βιώνουν και να αναζητήσουν βοήθεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας του Πατέρα προσφέρει μια ευκαιρία για μια ολιστική προσέγγιση που θα υποστηρίξει την οικογένεια συνολικά, επισημαίνοντας τις  βέλτιστες πρακτικές και τους διαθέσιμους πόρους για τους πατέρες, τους/ τις συντρόφους τους και τα υποστηρικτικά τους δίκτυα.

Copyright © 2021 Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών.

CONTACT

Μαιάνδρου 23

115 28 Αθήνα

info@waimhgreece.org.gr

Social

Top