Ομάδα Συζήτησης Κλινικού Υλικού – Επιστολή Ανακοίνωσης

Η «Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών» σε συνεργασία με την «Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί Σπύρος Δοξιάδης» στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών της περιγεννητικής περιόδου γύρω από τα ψυχικά δρώμενα της περιόδου αυτής και στην προαγωγή του διεπιστημονικού διαλόγου, διοργανώνει και εφέτος την Ομάδα Συζήτησης Κλινικού Υλικού.

Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, Παιδίατρους, Νεογνολόγους, Μαίες, Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Επισκέπτες Υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ψυχίατρους και Παιδοψυχίατρους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι η εργασιακή εμπειρία τους σε πλαίσια που υποδέχονται εγκύους, νεογνά, βρέφη και τις οικογένειές τους.

Το κλινικό υλικό θα παρουσιάζεται εκ περιτροπής από τα μέλη της ομάδας και θα σχολιάζεται κάθε φορά από ένα μέλος της Εταιρείας μας και από το σύνολο της ομάδας.

Συντονιστές της ομάδας θα είναι η Αντωνία Φυρίγου, Ψυχολόγος – Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων και ο Στέφανος Κεχαγιάς, Παιδίατρος – Νεογνολόγος.

Οι συναντήσεις θα είναι επτά και θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, την τελευταία εργάσιμη Τετάρτη του μηνός με εξαίρεση τον Απρίλιο (3η Τετάρτη του μηνός) και τον Ιούλιο (2η Τετάρτη του μηνός) και ώρα 21:00-23:00.

Τόπος των συναντήσεων θα είναι η Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», Γοργίου 6, Μετς, 116 36 Αθήνα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεως συμμετοχής για την Ομάδα Συζήτησης Κλινικού Υλικού παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εταιρείας info@waimhgreece.org.gr και είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από σύντομο βιογραφικό, που να περιλαμβάνει τους λόγους ενδιαφέροντος του αιτουμένου για την Ομάδα και τους στόχους της.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 100 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη με την έναρξη της Ομάδας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αντωνία Φυρίγου
Ψυχολόγος -Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων
Μέλος του Δ.Σ. ΕΕΨΥΒ

Στέφανος Κεχαγιάς
Παιδίατρος-Νεογνολόγος
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΕΨΥΒ

Δρ. Ιωάννα Σγουρομάλλη-Αντωνιάδου
Παιδίατρος-Παιδονευρολόγος
Πρόεδρος της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το παιδί
«Σπύρος Δοξιάδης»

Copyright © 2021 Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών.

CONTACT

Μαιάνδρου 23

115 28 Αθήνα

info@waimhgreece.org.gr

Social

Top